Prosim izberite primerno kategorijo:
Oblikujte anketo
Katere tipe vprašalnikov je mogoče vključiti v anketo?
Ankete lahko vsebujejo 10 različnih tipov vprašanj - od vprašanj z več možnimi odgovori do ocenjevalnih lestvic, s pomočjo katerih lahko ugotavljate mnenja, vrednote in potrebe udeležencev.
Pri vprašanjih je mogoče uporabiti tudi slike. lahko postavljate vprašanja v zvezi z logotipom vašega podjetja ali v zvezi z oglaševanjem; ali pa ugotavljate, katera slika je anketirancem bolj privlačna.
Več podrobnosti v zvezi s tipi vprašanj je na voljo v kategoriji Tipi vprašanj.
Ali je možno izdelati anonimne in neanonimne ankete?
Da. Obe možnosti sta na razpolago. Za anonimne ankete ne uporabljajte vprašanj, ki zahtevajo vnos specifičnih podatkov o udeležencih. za neanonimne ankete lahko uporabite obvezna vprašanja v zvezi s osebnimi podrobnostmi.
Kaj so prehodni odgovori in kako jih uporabiti?
Prehodni ali filter odgovori omogočajo udeležencem, da preskočijo vprašanja, ki zanje niso relevantna. Npr. če je udeleženec odgovoril, da ne gleda TV, potem naslednje vprašanje ( v zvezi z najljubšimi TV programi) zanj ni relevantno in udeleženec ga ne bo videl. Prehodno vprašanje bo udeleženca usmerilo na tretje vprašanje. Možno je tudi nastaviti, na katero vprašanje naj bo udeleženec, glede na podane odgovore, usmerjen.
Ali je možno nastaviti, katera vprašanja so obvezna in katera ne?
Da, ta možnost je na razpolago. Ko oblikujete vprašanje, je mogoče obkljukati možnost "Vprašanje zahteva odgovor". Če ostane ta možnost neobkljukana, potem vprašanje ne bo obvezno in udeleženec ga bo lahko preskočil.
Ali lahko v svoji anketi uporabim slike?
Da, pri oblikovanju ankete lahko uporabite slike:
 • Naložite sliko in postavljajte vprašanja v zvezi z njo.
 • Potsvite vprašanje in uporabite sliko kot možen odgovor.
 • Naložite logotip podjetja, ki bo viden med reševanjem ankete.
Oblikovati moram anketo o določeni temi, vendar ne vem kakšna vprašanja naj uporabim?
Rubrika "Vzorci anket" vključuje ankete na različno tematiko. Ti primeri kažejo, kako uspešno oblikovati vprašalnik in so lahko uporabljeni tudi kot osnova za vaš vprašalnik.
Zbiranje podatkov
Kako lahko svojo anketo pošljem udeležencem?
Vaša anketa bo imela posebno povezavo, ki jo lahko preko emaila pošljete vašim prijateljem, sošolcem ali kolegom. Povezavo lahko objavite tudi na različnih diskusijskih straneh, Facebook ali Twitter.
Kolikokrat je na anketo mogoče odgovoriti iz enega računalnika?
Iz enega računalnika je anketo mogoče rešiti samo enkrat. To kontrolo omogoča uporaba „Cookies” tehnologije. Če je nujno, da se lahko anketo rešuje večkrat iz istega računalnika, lahko to spremenite v nastavitvah.
Rezultati
Ali je možno videti odgovore vsakega udeleženca posebej?
Da, odgovori vsakega udeleženca so na razpolago v rubriti "Rezultati -> Udeleženci" ali v Excelovi datoteki. Mogoče je tudi natisniti podatke vsakega udeleženca.
Ali je odgovore mogoče izbrisati?
Obstajata dva načina, kako izbrisati odgovore:
 • Odgovore popolnoma izbrišite iz sistema (ni mogoče ponovno priklicati). V rubriki "Rezultati -> Udeleženci" je pri vsakem odgovoru gumb izbriši.
 • Naložite Excelovo datoteko in izbrišite nepotrebne odgovore. V tem primeru bodo odgovori izbrisani samo iz te datoteke, originalna datoteka pa ostane v sistemu.
Ali lahko spreminjam tipe prikazov rezultatov ankete?
Tip prikaza je mogoče spremeniti:
 • Povzetek rezultatov je na razpolago za vsako anketno vprašanje v rubriki "Rezultati". MojaAnketa.si je oblikovala možnost ogleda teh rezultatov v štirih različnih grafičnih prtikazih: palični prikaz, stolpični prikaz, pita in črtni graf. Pri spreminjanju prikaza lahko enostavno izberete najbolj primernega in ga shranete na vašem računalniku.
 • Z uporabo Excelove datoteke pa lahko obikujete tudi svoj graf.
Ali je mogoče analizirati rezultate ankete s pomočjo SPSS?
Da, za prenos rezultatov v SPSS je na voljo posebna Excel datoteka. odgovori v tej datoteki so šifrirani z numeričnimi vrednostmi. Takšna oblika datoteke omogoča enostavno kopiranje iz Excela v SPSS.
Kje lahko vidim in analiziram rezultate moje ankete?
 • Povzetek rezultatov za vsako vprašanje, vključujoč grafe in odstotke.
 • Povzetek za vsakega udeleženca (podatki o vsakem udeležencu).
 • Vsi odgovori za vsakega udeleženca (v obliki Excelove datoteke).
 • Povzetek rezultatov lahko preko posebne povezave pošljete drugim.
Za več podrobnosti pojdite na rubriko Rezultati.
Kdaj so rezultati ankete na voljo?
Rezultati in baza podatkov udeležencev sta na voljo takoj, ko je prvi udeležencev izpolnil anketo.
MojaAnketa.si servisi
Kakšne ankete lahko izvedem z uporabo MojaAnketa.si?
MojaAnketa.si spletne ankete je primerna za širok razpon anket:
 • Podjetja - oblikovanje anket za stranke, zaposlene, raziskovanje trga in možnost izvedbe širokega spektra anket z neomejenim številom udeležencev.
 • Študenti lahko izvedejo ankete za namene znanstvenih raziskav, ki zahtevajo zbiranje statističnih podatkov.
 • Za učitelje - za evalvacijo tečajev.
Varnost in zaupnost podatkov
Zagotavljanje varnosti in zaupnosti podatkov je enden izmed glavnih načel MojaAnketa.si.
Uporabniški profil in ankete se hranijo neomejen čas. Server podjetja je lociran pri profesionalnem ponudniku gostovanja z neodvisno oskrbo električne energije kar zagotavlja dostopnost strežnika 24/7.Več informacij - rubrika Pogoji uporabe in politika zasebnosti.